Ci sami rolnicy ,których tak chwalił starosta jak zostaną wkurzeni do ostateczności cenami ,pogonią ich widłami i cepami. Prawda nie ma ich/"narzędzi"/ obecnie na wsi za dużo ,ale to nie sztuka je "zorganizować". Nie raz władza się o tym przekonywała.
U nas w Grabicy poczęstunek jest darmowy a na powiatowych za kromkę ze smalcem krzyczą trzy złote. Przecież mają granty ze starostwa na takie cele. opodatkować te koła gospodyń.
Byłem na tej uroczystości, ale jak zobaczyłem tych uśmiechniętych PISOROW to natychmiast opuściłem ten wiec piolityczny
Widzę tam nawet wójta podradomskiej wsi, pościł z torbami Piotrkowska/Warszawską firmę i wziął się za gminę a że to ostatnia kadencja to już jest ustawiony na następną, sąsiednią gminę.Szlachta się bawi a co.A szary człowiek po opłatach nie ma na życie...
Co to za dożynki?
Ani Zenka, ani Fakirow ani tego od majtek nie było.
A sorry, ten od majtek usprawiedliwiony. Miał traktorowe, a wiek już nie ten i swoje się wypiło. Cienki Bolek. Maleńczuk dalby jeszcze ze trzy koncerty.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!